De geschiedenis van Haag Uit

Haag Uit is de oudste introductieweek van De Haagse Hogeschool. De eerste editie werd in 1976 gehouden, waar studenten van de Gemeentelijke HTS 's - Gravenhage op introkamp gingen in Drunen . Op de HTS werd in die tijd de opleiding Hogere Informatica gegeven . In 1987 worden de opleidingen van de Gemeentelijke HTS opgenomen door de net opgerichte Haagse Hogeschool in de sectoren Techniek en Informatica .

In 1990 is de Hogere Informatica - opleiding zo populair geworden dat er meerdere opleidingen komen, die in de nieuwe Sector Informatica en Informatiekunde worden ondergebracht . In 1991 was de introductie voor het laatst vlak na elkaar door de sectoren Techniek en Informatica georganiseerd, daarna gingen beiden hun eigen weg . In 1994 kregen de verschillende introductieweken die de Haagse Hogeschool rijk was de naam Haag Uit, als tegenhangers voor de centrale introductie Haag In . Alle sectoren van de Haagse Hogeschool, toen nog verspreid over verschillende vestigingen in Den Haag, verhuisden in 1995 naar het nieuwe gebouw op het Johanna Westerdijkplein .

In 2005 verandert de naam van Sector Informatica in de Academie voor ICT & Media . In datzelfde jaar worden plannen gemaakt voor een studievereniging, aangezien Haag Uit naast een introductie ook regelmatig borrels gaf, een wintersportreis organiseerde en boeken verkocht . Op 31 augustus 2006 zag de Studievereniging voor ICT & Media (SIM) het licht .

SIM heeft deze zaken overgenomen en organiseert het hele jaar door verscheidene activiteiten, zowel studiegericht als voor de gezelligheid . Hierdoor heeft Haag Uit zich weer geconcentreerd op het organiseren van de introductieweek . Op 21 mei 2008 heeft Haag Uit een grote professionaliseringsslag gemaakt met de oprichting van de Stichting Haag Uit.

In 2014 is de naam van Academie voor ICT & Media veranderd naar Faculteit IT & Design, wat tot op heden de naam is van de faculteit waarvoor Haag Uit wordt georganiseerd.

In de ruim drie decennia lange geschiedenis van Haag Uit is een hoop veranderd, maar ook een hoop hetzelfde gebleven . Ook dit jaar zullen de ouderejaars IT & Design - studenten weer een gave week neerzetten waar de nieuwe studenten met elkaar, de ouderejaars en docenten kennis kunnen maken .